Întrebări frecvente

Ne străduim să facem ca experiența noastră de cumpărare online să fie cât mai ușoară posibil. Dacă aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne trimiteți un e-mail oricând la contact@mummeez.com.

Livrați în întreaga lume și cât costă transportul?

Da - livrăm în întreaga lume. Oferim tuturor clienților servicii de transport intern și internațional gratuit cu urmărire. Fără costuri de expediere și fără taxe de vânzare - dorim ca experiența dvs. să fie simplă și eficientă - exact așa cum ne place nouă.

Cât timp durează livrarea?

Ne mândrim cu faptul că suntem extrem de rapizi la toate expedierile! Deși majoritatea coletelor se expediază în aceeași zi sau a doua zi, Mummeez® nu procesează sau expediază comenzi duminica sau în zilele de sărbători legale.

Comenzile plasate după ora 1PM PST/4PM EST vor fi expediate în următoarea zi lucrătoare. Acest lucru înseamnă că comenzile plasate sâmbătă după 1PM PST/4PM EST vor fi expediate lunea următoare.

SUA și Canada: 5-10 zile lucrătoare*

Europa: 5-10 zile lucrătoare*

Asia-Pacific: 10 zile lucrătoare*.

America Latină: 12-20 zile lucrătoare*

Alte țări: Până la 20 de zile lucrătoare*


Pot să returnez articolul meu?

Politica noastră are o durată de 30 de zile. Dacă au trecut 30 de zile de la achiziția dvs., din păcate, nu vă putem oferi o rambursare sau un schimb.

Pentru a fi eligibil pentru o returnare, articolul dvs. trebuie să fie nefolosit și în aceeași stare în care l-ați primit. De asemenea, trebuie să fie în ambalajul original.

În conformitate cu termenii și condițiile noastre:

- Vom acoperi costurile de returnare asociate dacă doriți să schimbați cu o altă mărime

- Nu acoperim costul de returnare asociat dacă doriți o rambursare integrală

- Articolul trebuie să fie returnat în ambalajul original și în stare perfectă.

Dacă ne trimiteți o fotografie a chitanței poștale cu numărul de urmărire, putem, în unele cazuri, să procesăm rambursarea sau schimbul înainte de a primi articolul.

Vă rugăm să nu trimiteți achiziția înapoi la producătorul nostru (adresa expeditorului).

Există anumite situații în care se acordă doar rambursări parțiale (dacă este cazul)
- Orice articol care nu se află în starea sa originală, este deteriorat sau îi lipsesc piese din motive care nu se datorează erorii noastre
- Orice articol care este returnat la mai mult de 30 de zile de la livrare

Rambursări (dacă este cazul)
După ce returnarea dvs. este primită și inspectată, vă vom trimite un e-mail pentru a vă anunța că am primit articolul returnat. De asemenea, vă vom informa cu privire la aprobarea sau respingerea rambursării dumneavoastră.
Dacă este aprobată, atunci rambursarea dvs. va fi procesată și un credit va fi aplicat automat pe cardul dvs. de credit sau pe metoda de plată inițială, într-un anumit număr de zile.

Rambursări întârziate sau lipsă (dacă este cazul)
Dacă nu ați primit încă o rambursare, mai întâi verificați-vă din nou contul bancar.
Apoi, contactați compania de carduri de credit, deoarece poate dura ceva timp până când rambursarea dvs. este postată oficial.
Apoi, contactați banca dumneavoastră. De multe ori există o anumită perioadă de timp de procesare înainte ca o rambursare să fie procesată.
Dacă ați făcut toate acestea și încă nu ați primit rambursarea, vă rugăm să ne contactați la contact@mummeez.com.

Articole de vânzare (dacă este cazul)
Doar articolele cu preț normal pot fi rambursate, din păcate, articolele de vânzare nu pot fi rambursate.

Schimburi (dacă este cazul)
Înlocuim articolele doar dacă sunt defecte sau deteriorate. Dacă aveți nevoie să îl schimbați pentru același articol, trimiteți-ne un e-mail la contact@mummeez.com.

Cadouri
Dacă articolul a fost marcat ca fiind un cadou atunci când a fost cumpărat și expediat direct la dumneavoastră, veți primi un credit cadou în valoare de valoarea returului. Odată ce articolul returnat este primit, vi se va trimite prin poștă un certificat cadou.

Dacă articolul nu a fost marcat ca fiind un cadou atunci când a fost cumpărat sau dacă cel care a făcut cadoul a trimis comanda la el însuși pentru a vi-l oferi mai târziu, vom trimite o rambursare celui care a făcut cadoul și acesta va afla despre returnarea dvs.

Expediere
Veți fi responsabil pentru plata propriilor costuri de expediere pentru returnarea articolului dumneavoastră. Costurile de expediere nu sunt rambursabile. Dacă primiți o rambursare, costul transportului de returnare va fi dedus din rambursarea dvs.

În funcție de locul în care locuiți, timpul necesar pentru ca produsul schimbat să ajungă la dumneavoastră poate varia.

Dacă expediați un articol de peste 75 de dolari, ar trebui să luați în considerare utilizarea unui serviciu de transport cu urmărire sau achiziționarea unei asigurări de transport. Nu garantăm că vom primi articolul returnat.