Întrebări frecvente

Care sunt timpii de livrare pentru produsele dumneavoastră?
Facem tot posibilul pentru a vă expedia comanda în termen de 24 de ore, dar uneori poate dura până la 48 de ore. Comanda dvs. va fi apoi încredințată transportatorului, iar dvs. va fi livrată în termen de 7 până la 10 zile. (În funcție de perioade, promoții și serviciul de transport)

Livrați în toată lumea?
Da, livrăm. Livrăm în toată lumea.

De unde expediem?
Birourile noastre se află în Australia și Franța. Plănuim să lansăm următoarele noastre colecții dintr-un depozit din Australia și SUA, ceea ce ne va permite să livrăm în Australia și SUA în mai puțin de 5 zile.

Oferiți informații de urmărire?
Da, la 3 zile după ce ați comandat, accesați fila "Urmărirea comenzii". Veți obține toate informațiile necesare despre pachetul dumneavoastră.

Unele articole lipsesc din comanda mea, ce se întâmplă?
Produsele noastre sunt expediate separat, în funcție de comanda dumneavoastră. De exemplu, dacă comanda dvs. conține articole din două depozite diferite, vor exista două livrări. Restul comenzii va ajunge cel mai probabil în scurt timp.

Am primit un articol deteriorat. Ce pot face în legătură cu acesta?
Ne pare rău să auzim acest lucru. Pur și simplu trimiteți-ne o imagine a articolului deteriorat în cauză la adresa de e-mail: contact@mummeez.com și vă vom trimite un articol similar de înlocuire cât mai curând posibil.

Unde vă aflați?
Ne aflăm în Sydney, Australia.

Încă nu mi-am primit comanda. De ce durează atât de mult?
Ne cerem scuze pentru întârziere. Uneori, expedierea internațională poate dura mai mult decât era de așteptat din cauza vămuirii. Cu toate acestea, vă puteți urmări comanda și puteți vedea unde se află în orice moment. Dacă totuși considerați că aveți nevoie de ajutor pentru a vă urmări coletul sau dacă doriți să vă interesați de pachetul dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la contact@mummeez.com.


Aveți o politică de rambursare?
Facem tot posibilul pentru a rezolva orice problemă pe care clienții noștri o pot întâmpina cu articolele lor online. Dacă totuși doriți să primiți o rambursare a comenzii dumneavoastră, putem, bineînțeles, să finalizăm plata dacă returnarea se face în termen de 14 zile de la data primirii comenzii și dacă produsul (produsele) în cauză nu se află la vânzare. Pentru mai multe informații, vă rugăm să citiți mai multe despre politica noastră de rambursare link politica de rambursare.