Politica de rambursare

POLITICA DE RAMBURSARE

Politica noastră are o durată de 14 zile. Dacă au trecut mai mult de 14 zile de la achiziția dumneavoastră, din păcate, nu vă putem oferi o rambursare sau un schimb.

Pentru a fi eligibil pentru o rambursare, articolul dvs. trebuie să fie nefolosit și în aceeași stare ca atunci când l-ați primit. De asemenea, trebuie să se afle în ambalajul său original.

Nu se vor face rambursări sau anulări de comenzi pentru răzgândire după ce comanda a fost plasată. Vă rugăm să verificați toate informațiile (cantitate, mărime, culoare etc.) înainte de a plasa comanda.

Pentru a face o returnare, trebuie să prezentați o chitanță sau o dovadă de cumpărare.

Vă rugăm să nu returnați achiziția la producător.

Orice articol care nu este în starea sa originală, este deteriorat sau are piese lipsă din motive care nu se datorează unei erori din partea noastră, nu va fi rambursat.


Rambursări (dacă este cazul)
După ce returnarea dvs. a fost primită și verificată, vă vom trimite un e-mail pentru a vă informa că am primit articolul returnat. De asemenea, vă vom informa dacă rambursarea dvs. a fost aprobată sau refuzată.

Dacă cererea dvs. este aprobată, rambursarea va fi procesată și un credit va fi aplicat automat pe cardul dvs. de credit sau pe metoda de plată inițială într-o perioadă de timp specificată.

Rambursări întârziate sau lipsă (dacă este cazul)
Dacă nu ați primit încă o rambursare, vă rugăm să vă verificați mai întâi contul bancar.

Apoi, contactați compania de carduri de credit, este posibil să dureze ceva timp până când rambursarea dvs. este emisă oficial.

Apoi, contactați banca dumneavoastră. Adesea, există o perioadă scurtă de timp de procesare înainte ca rambursarea să fie trimisă prin poștă.

Dacă ați făcut deja acest lucru și nu ați primit încă rambursarea, vă rugăm să ne contactați la contact@naurall.com.

Articole de vânzare (dacă este cazul)
Numai articolele la prețuri normale pot fi rambursate. Din păcate, articolele aflate la vânzare nu pot fi rambursate.

Schimburi (dacă este cazul)
Înlocuim doar articolele defecte sau deteriorate. Dacă aveți nevoie să îl schimbați pentru același articol, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la contact@vonaz-official.com.

Articole cadou
Dacă articolul a fost marcat ca fiind un cadou în momentul cumpărării și a fost trimis direct la dumneavoastră, veți primi un credit cadou în valoare de valoarea returului. La primirea articolului returnat, vi se va trimite un voucher cadou.

Dacă articolul nu a fost marcat ca fiind un cadou în momentul achiziției sau dacă comanda a fost expediată mai târziu, vom trimite o rambursare persoanei care a oferit cadoul și persoanei care a solicitat informații despre returul dumneavoastră.

Expediere
Sunteți responsabil pentru costurile de expediere pentru returnarea articolului dumneavoastră. Costurile de expediere nu sunt rambursabile. Dacă primiți o rambursare, costurile de expediere de returnare vor fi deduse din rambursare.

În funcție de locul în care locuiți, timpul necesar pentru a ajunge la produsul înlocuit poate varia.

Dacă expediați un articol cu o valoare mai mare de 75 de dolari, ar trebui să luați în considerare utilizarea unui serviciu de transport cu urmărire sau achiziționarea unei asigurări de transport. Nu garantăm că vom primi articolul returnat.